Hur man ökar sin bloggtrafik

1. Skriv kvalité inlägg och skriv varje dag.
Folk älskar att besöka bloggar som uppdaterar sin blogg konstant. De gillar bloggare som skriver inlägg om saker de kan relatera till. Ta en titt på din publik, vilka är de? Är det pojkar som är 10-14 år gamla? Tjejer som är 18-22? Vi kan lugnt konstantera att pojkar 10-14 är intresserade utav spel och tjejer som är 18-22 är mest intresserade utav kläder och smink. Om de gillar innehåller kommer de att komma tillbaka och läsa mer.

2. Skicka in din blogg till olika sökmotorer
Ju högre du är uppe på en sökmotor ju mer trafik får du. Skicka in din blogg till olika sökmotorer som Yahoo, Ask, Bing och Google. Google indexar din blogg automatiskt men om du är ny kan du skicka in en sitemap till Google som påskyndar processen. Det beror även på innehållet i din blogg hur långt upp den kommer upp på Google.

3. Lämna din länk på andra bloggar1
Att kommentera på andras blogg och lämna din länk är effektivt. Du skall inte enbart lämna din länk, du skall skriva en kommentar och sedan lämna din länk. Vissa bloggar har en attribut som är "nofollow" och det gör så att det inte alls är effektivt. Att lämna sin länk på större bloggar som Perez Hilton, Kissie, Widerstedt är effektivare än lämna sin länk på bloggar som inte är så stora.

4. Tagga dina blogginlägg
Lägga till några taggar i ditt blogginlägg, det tar endast några sekunder och är definitivt värt det. Taggar plockas upp utav sökmotorer mycket snabbt och det är ett effektivt sätt att få trafik till din blogg. Det hjälper också människor att hitta det inlägget de vill genom taggen.

5. Använd bilder.
Att använda bilder gör din blogg att se ut roligare och gladare, det lockar människor och de får en positiv inställning till din blogg. Att besöka en tråkig blogg gillar ingen att göra. Det ökar även din chans att hittas på sökmotorer.