Hur man skapar en wordpress blog

1. För att skapa ett konto på Wordpress behöver du ett giltigt mail adress, du kan bara bara använda mail adressen en gång för ett konto på Wordpress. Du kan skapa ett konto här

2. Kravet för att kunna registrera ett konto på Wordpress är ett användernamn som du själv väljer och ett lösenord. Ett giltigt mail adress och att du accepterar deras policy. (Terms of Service)

3. När du har valt det användarnamnet och lösenord du vill ha skall du välja namnet på din blogg. Om du väljer t.ex. myblog kommer det visas som myblog.wordpress.com, om du inte vill ha .wordpress.com utan bara mylife.com eller mylife.se måste du köpa en domän. Alla gratis wordpress bloggar slutar med .wordpress.com. Du kommer få möjligheten att välja språk för din blogg och om du vill att din blogg skall vara privat eller offentlig. Som offentlig blogg kommer din blogg inte dyka upp på sökmotorer som t.ex. Google, Bing, Yahoo!

4. När du har fyllt i alla formulär kommer du få ett mail med en bekräftelselänk, klicka på den och ditt konto kommer då aktiveras.

5. Nu när du är klar med att skapa och aktivera din Wordpress blogg kan du helt enkelt logga in via www.dinblogghär.wordpress.com/wp-login.php, om du har en helt domän lägger du bara till /login-wp.php i slutet.