Hacka din hjärna

Hur hackar man sin hjärna? Lätt! Det må låta svårt, men det är inte svårt. Allt som behöves är tålamod. Att hacka sin hjärna kan vara väldigt effektivt om du har mycket att göra. Har du någonsin försökt att plugga men det var helt omöjligt? Har du varit så trött att du inte har haft energi kvar att göra någonting? Har du någonsin önskat att du skulle kunna förstå saker snabbare och bättre? Då har jag en lösning åt dig. Mindhacks heter det. Man lurar sin hjärna. Det finns ingenting farligt med att hacka sin hjärna, du är förmodligen väldigt skeptisk till detta och tänker att det är omöjligt, försök och du skall se att det ger resultat om du gör det på ett korrekt sätt. Mycket av hjärnan är fortfarande ett mysterium för den moderna vetenskapen, möjligen på grund av att den moderna vetenskapen själv använder hjärnor för att analysera. Det finns förmodligen hemligheter hjärnan helt enkelt inte vill att vi skall få veta. Genom att hacka den får du tillgång till dessa hemligheter, mer avancerade metoder kan vara farliga och tvivelaktiga. Du är inte vem du tror att du är. Din personlighet och identitet är betydligt mer formbara än du tror. Med några enkla knep kan du utnyttja din hjärna inneboende funktioner för att ändra precis vad som helst om dig själv. När du hackar din hjärna avslöjar du vem du egentligen är.

 

#1. Lura din hjärna att tro att du har fått en god natts sömn genom att hacka hjärnan. (Efter två timmars riktig sömn)

mindhack

Du arbetar på Burger king varje natt och du har lektioner klockan 08.00 varje morgon, du oroar dig över hur du skall kunna klara dagen med så lite sömn utan att se ut som en zombie rakt ut från filmen Resident Evil... minus blodet.

mindhackBEHÖVER...... SÖÖÖMN......

Skulle du bli förvånad om jag sade att du kan vara lika utvilad som 12 timmar sömn fast bara efter 2 timmars av sömn? Skippa power napparna! Det heter Uberman Sleep Schedule, coolt namn va? Det är en metod för att få den maximala mängden av nödvändig sömn för din kropp utan att slösa dyrbara timmar då du skulle kunna träna, dricka eller spela spel. Schemat för Uberman Sleep Schedule (USS) består av att ta sex, 15-30 minuters tupplur var fjärde timme. Naturligtvis är denna nya sömnvanan svårt att vänja sig men det är ett pris man måste betala för att i princip förlänga ditt vakna liv med flera år.

mindhackÄven Kramer använde denna metoden på Seinfeld.

Det bästa sättet att börja är att hoppa rakt in. Sov vid 20.00 och ställ in larmet på 08.30, gå upp, gör det du vill göra, sov igen vid 12 och ställ in larmet på 12.30 och så vidare. Efter tre eller fyra dagar av detta kommer du börja känna dig konstig men detta är bara tillfälligt. Det är din kropp som anpassar sig efter sömnschemat. Efer 10-14 dagar kommer din hjärna att säga, "Herregud, visst, vi gör det på ditt sätt!", och kommer börja anpassa sig till din nya super sömnschema. Har du lyckats med detta har du lyckats med att hacka din hjärna!

Hur fungerar det? När du sover normalt får din kropp bara en och en halv timmes sömn av REM sömn, den typen av sömn som tros vara den viktigaste för att hålla din hjärna skarp. Medan andra stadier av sömn hjälper kroppen att läka och växa. REM sömnen får dig att känna dig utvilad.

Att sova i en säng skadar naturligvis inte heller.

De första dagarna är tuffa eftersom din kropp inte får något REM sömn alls och din hjärna hatar dig för det. Efter den tredje dagen förstår din hjärna att du menar allvar varje gång du tar dessa tupplur. Varje gång du tar en tupplur kommer hjärnan direkt aktivera REM sömn kompensera för förlusten. Du får två hela timmar utav REM sömn medans alla andar som sover normalt får endast en timme och 30 minuter. Välkommen tillmindhack världen. Medans resten av världen snarkar bort sina liv kommer du vara uppe och vara redo för dagen!

lucid dreaming

#2. Hallucination

hallucination

Du kommer att behöva tre saker: en ping-pong boll, en radio med hörlurar och en röd lampa. Steg 1: Sätt på radion till en station med bara vitt brus (statisk) och sätt på hörlurarna. Steg 2: Klipp ping-pong boll i mitten och tejpa varje halva över dina ögon. Steg 3: Slå den röda ljuset så det är mot dina ögon. Steg 4: Sitt där i minst en halvtimme. Steg 5: Följ Ben Franklin och din nya vän, Harold The Unicorn, in i gumdrop skogen och lev lycklig.

hallucination


Hur fungerar det?

Det heter the Ganzfeld effect och det fungerar genom att blockera de flesta av de signaler som går till hjärnan. Det är samma typ av effekt du får när man tittar in i ett mjukt ljus för en stund och förlorar synen. Ljudet av vitt brus och ljuset från utsidan av ping pong bollen ignoreras till slut av din hjärna. Med alla dessa signaler ut ur bilden, kan din hjärna skapa sina egna, och det är där hallucinationerna kommer. Vi kan inte garantera att de inte kommer att innebära något läskigt som spöken eller demoner.

 

#3. Dröm vad du vill drömma.

 

Tänk om vi berättade att det fanns ett sätt att göra alla dina fantasier gå i uppfyllelse? Du kan ha den sportbil du alltid har velat, och du kan flyga.

hallucinationVi missar aldrig ett tillfälle att använda denna bild.

Välkommen till den underbara världen av lucid dreaming. De flesta av er läser detta har haft en lucid dröm förut. En gång per år hamnar man i en dröm men du känner igen det, du vet att det är en dröm och du har haft möjligheten att styra din dröm och göra vad du vill. Du kan göra vad du vill i en klarsynt dröm (lucid dream) Det finns gott om tips och tricks för att göra detta med flit men vi har minskat ner det till vad som är det bästa så du kan rida dinosaurier med Gary Coleman i dina drömmar på nolltid.

hallucinationCowboy hatt, ett alternativ.

1. Håll en dröm dagbok. Så fort du vaknar upp ur en dröm, skriv ner varje liten sak du kan komma ihåg om drömmen. Genom att skriva ner det känner din hjärna igen mönster som bara finns i drömmar. Man glömmer av en dröm ganska snabbt, om du skriver ner dem kommer du ihåg dem lätt.

2. Tänk exakt om vad du vill drömma om precis innan du somnar. Till exempel om du tänker på att flyga på en kvast med hjälp av en hängglidare kommer du förmodligen drömma om det.

3. Den bästa tiden att ha en lucid dröm är antigen innan du regelbundet vaknar eller strax efter. Studier har visat att fler människor har en lucid dröm när de tar en tupplur strax efter de vaknar på morgonen. Om du är den lata typsen kan du skaffa dig något som liknar en NovaDreamer, en apparat som känner av när du sover REM sömn och sedan gör ett ljud som inte är tillräckligt högt för att väcka dig men tillräckligt för att få medvetenhet.

Hur fungerar det?

Den stora skillnaden mellan en dröm och riktiga livet är att om du blev rånad på din kylskåp och rånaren började skrika på dig på japanska skulle du tänka "detta är konstigt och onormalt", om samma sak händer i en dröm så tänker du inte på det, du följer med strömmen så att säga.

hallucinationJa, Mel Gibson klädd som överste Sanders. Nej, detta är inte en dröm.

I ett drömtillstånd förlorar din hjärna oftast förmågan att kritisera allt som händer eftersom när du drömmer är den kritiska delen av din hjärna inte på. Du är orolig för att du är på jobbet i underkläder och bryr dig inte ens om att din chef är en drake som talar i rösten av din gamla högstadielärare i drömmen.

Vill du fördjupa dig i ämnet? En intressant sida kan du finna här om du vill fördjupa dig och lära dig mer.