Hur man gör en app

 

Tänk om Du fick en krona för varje gång du har tänkt "Jag har den perfekta idén för ett iPhone app!" men har inte haft möjligheten att skapa ett för du har ingen aning om hur man gör. Nu kan du göra din Iphone app ganska lätt med lite ansträngning och bli rik på den. App marknaden är som störst just nu och massor med folk blir rika på den. Hur man gör en app kommer gå igenom stegen för att göra din idé till verklighet. Vi presenterar oliak idéer, tekniker, tips och resurser som du skulle kunna behöva när du gör en app.

1. Ha en bra idé Hur vet du om din idé är bra nog för att bli en framgångsrik app? Att göra din egen app är inte så lätt som man tror.

 

 

 

2. Verktygs checklista Nedanför är en lista på saker du behöver för att göra din egna app. (* stjärnmärkta är det som behöves, resten är bra att ha.)

 

3. Vad är du riktigt bra på?
Vilka färdigheter har du på bordet? Är du en designer? En utvecklare som inte kan utforma sin väg ut ur en papperspåse? Eller kanske är du varken, men en individ med en idé som du vill ta till marknaden?

Att skapa en app är väldigt lik att starta ett litet företag, du spela rollen som forskare, projektledare, revisor, arkitekt, designer, utvecklare, marknadsförare och annonsör - allt i ett när du gör din egna app. Kom ihåg vad alla bra, lyckade företagare vet - Det behöves ett lag för att göra en produkt framgångsrik. Du kan förmodligen göra allt, men du kan också slösa en massa tid och energi i processen för att sedan ej lyckas med att skapa din egna app. Bli inte galen, kolla på listan nedan och fråga dig själv "Vilken roll passar mig bäst?" Sedan kan du hitta andar begåvade människor för att fylla i luckorna.

 

Kompetens checklista

Välj en roll som du har kompetens i och kan leda. För de roller du inte har kompetens i, anställ personal.4. Gör din hemläxa: Marknadsundersökning
Marknadsundersökningar är ett finare sätt att säga "Titta på vad andra människor för och gör inte samma misstag", lär dig utav det bra, dåliga och fula i app store.
Komma med kreativa lösningar i en app konceptutveckling och design börajr med att analysera (kanske liknande) app. Du kommer stöta på en hel del dåliga utformade app och då kommer du förstå vad man inte skall göra.

snygg och fult

 

 

5. Känna till iPhone/iPod Touch UI. (Användgränssnittet)

Om du vill skapa en app måste du förstå funktionerna i mobilen och dess gränssnitt. Kan du skjuta en .45 kaliber kula från din Iphone? Nej, det kan du inte. Kan du ta en bild på din iPhone? Ja, det kan du.
Ladda ned och lek med så många apps du kan, fundera på vad för funktionalitet som du vill inkludera i din app. 
Ta del av:

Ladda ner de 10 mest populära apps i varje kategori och lek med dem alla. Granska Apples riktlinjer för gränssnittdesign och skriv upp minst 5 funktioner du skulle vilja ha i din app.

6. Skissa din idé.

Och med att skissa menar jag bokstavligen skiss. Lina ut en 9-rektangel galler på en 8,5 x 11 papper och börja skissa!

Fråga dig själv:

 

iPhone Sketch

 

7. Dags för design! 
Om du är en designer så bör du ladda ned iPhone GUI Photoshop mall. Båda är samlingar utav iPhone GUI element som kommer spara mycket tid att komma igång. Om du inte är en designer, hyr en! för att designa din iphone app. Det är som att åka till Clas Ohlson och köpa elmaterial för att försöka elproblem hemma, men vem vill riskera att bli skadad?
När du letar efter en designer, försök att hitta någon som har en erfarenhet utav att designa för iPhone. Några platser att leta efter designers: CoroflotCrowdspringeLance. När du letar efter en designer skall du vara mycket specifik och begära exempel av designerns olika designjobb. 
Om du är en designer, kom igång med Photoshop. Om du inte är en designer, börja intervjua designers för att göra din egna app.

iphone gui

8. Programmering
Även om detta är en how-to sekventiell är det en bra idé att få en utvecklare ombord samtidigt som du fixar fram resurser för konstruktionen.
Om du är en Objective C / Cocoa utvecklare, öppna Xcod eoch kom igång!
Några forum att gå in på om du redan inte har:

 

Odesk

iPhoneFreelancer

eLance

 

9. Skicka in ansökan till App Store Det kan vara svårt att skicka in din ansökan till App Store om du inte är en utvecklare. Om du jobbar med en utvecklare kan du be dem hjälpa dig att:


Grattis till din första app som du själv har skapat, du har gjort din egna app!