Hur man pluggar effektivt

Vi skapade en lista över koncentrations strategier för studenter som vill plugga effektivt. Denna lista är perfekt för dem som vill veta det bästa sättet att plugga inför en tenta eller prov.

1. Ät ofta små måltider
Undvik att äta en stor måltid innan en plugg session. För mycket mat skickar din kropp till en "vila"-läge. Små måltider då och då är bäst.

2. Studera när du är som skarpast
Plugga efter din kropps-klocka. Är du skarpast på morgonen eller på kvällen? Schemalägg dina mest svårbearbetade material när du är mentalt som bäst, och schemalägg de lätta när du är mentalt mindre effektiv.

hur man pluggar effektivt

3. Drick vatten ofta
Drick mycket vatten under en plugg session, speciellt när du känner dig trög. Koffein kan hjälpa dig att hålla dig vaken, men det kan öka din ångest - använd koffein med måtta.

4. Bli inte får alltför bekväm i din stol
Välj en stol som stöder din rygg. Det ska vara bekvämt, men inte för bekvämt. Precis som en idrottsman under en föreställning, bör din kropp avslappnad, så att all din energi går till där det behövs - din hjärna.

5. Ta bort det du inte behöver från skrivbordet
Ha allt du behöver på skrivbordet. Lägg undan det du inte behöver för stunden. Att se påminnelser om andra aktiviteter kan öka din ångest och distrahera dig.

6. Ta pauser varje timme
Det är viktigt att ta en paus innan du känner dig trött och förlorar din koncentration helt. Regelbundna pauser minst en gång i timmen hjälper till att upprätthålla din koncentration. Om arbetet inte går så bra och du har koncentrationssvårigheter, kan du behöva en lång paus och gå tillbaka till det senare.

7. Strecha under dina pauser
När man sitter under långa perioder drar gravitationen blodet till den nedre delen av kroppen. När du tar en paus, ta några djupa andetag och få mer syre till hjärnan. Försök att gå runt och stretcha lite lätt i några minuter. Det kommer att hjälpa att släppa spänningar i kroppen och hjälper din cirkulation.

8. Studera vid samma tid, samma plats
Studera vid samma tidpunkt och på samma plats, den tiden skall ägnas åt studier. Detta hjälper dig att associera tid och plats med att studera och koncentrationssvårigheter. Du kommer att upptäcka att du hamnar i en vana av att studera så fort du sätter dig ner.